Stagelopen en afstuderen bij Securify.

OWASP Hackademic Challenges CMS herontwerpen/implementeren

Inleiding:

Eén van de core-developers van het OWASP Hackademic project werkt bij Securify. Het CMS onderdeel van OWASP Hackademic is niet meer up-to-date. Veel designkeuzes zijn verouderd en hierdoor is dit het uitgekozen moment om een nieuw CMS te gaan ontwikkelen door gebruik te maken van python en Django.

Hackademic Challenges Project.

Opdrachtomschrijving:

Het OWASP Hackademic Challenges project biedt studenten en geïnteresseerden een omgeving aan waarin ervaring kan worden opgedaan met het hacktesten van webapplicaties.

In deze opdrachten kun je daadwerkelijk web applicaties aanvallen in een gecontroleerde en veilige omgeving. De omgeving bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel, een front-end CMS, stelt studenten en docenten in staat om hackopdrachten te maken en de omgeving te beheren. Het tweede onderdeel (back-end) is een provision engine welke Docker containers of Vagrant instanties aanbiedt, zodat studenten opdrachten kunnen uitvoeren.

Het project vereist dat het nieuwe CMS wordt ontwikkeld op basis van bestaande functionaliteit. Zo kan de applicatie in Django een REST API aanbieden met een AngularJS frontend.

Onderzoeksvraag:

Op welke manier kun je een nieuw CMS ontwikkelen dat veilig, modulair en eenvoudig in het gebruik is?

Eisen/wensen (werkwijze):

Ontwikkel een nieuw CMS voor het OWAP Hackdemic project.

Keywords: OWASP Hackademic, Django, Python, Docker, Vagrant, Web security

Work with us →