Securify benoemt Kees Stammes als Managing Director

Securify, het Amsterdamse security bedrijf dat zich focust op pentesten, agile security testing en red teaming, heeft Kees Stammes per 1 juni 2021 aangesteld als Managing Director van de offensieve unit binnen Securify. Stammes neemt het stokje over van medeoprichter Sahin welke deze rol het afgelopen jaar zelfstandig heeft ingevuld.

Sahin zal op de achtergrond als strategisch adviseur betrokken blijven bij de verdere doorontwikkeling van het offensive dienstenportfolio en krijgt zo de ruimte om meer tijd te besteden aan Threat Fabric, het andere bedrijf dat werd opgericht door de founders van Securify. Voormalig medebestuurder David Vaartjes is zich afgelopen jaar al full time gaan richten op het opzetten van de nieuwe defensieve tak binnen Securify.

Stammes heeft informatiekunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en startte zijn carrière in 2017 al als Project Manager bij Securify. Door zijn technische en security kennis kon hij de techniek en business met elkaar verbinden en groeide daardoor snel door als Director of Operations. Als Managing Director binnen de offensieve unit is hij medeverantwoordelijk geworden voor de verdere groei van het Amsterdamse security bedrijf door middel van innovatie, meer schaalbaarheid en verbreding van het dienstenportfolio.

‘’Mijn doel is om actief bij te dragen aan een veiliger Nederland. Inmiddels ziet het bedrijfsleven in dat we dit door middel van strategische samenwerkingen kunnen realiseren. Cybercriminelen worden steeds professioneler, en daar moeten we op inspelen. We zijn bezig met partnerships en het actief delen van kennis. Ieder bedrijf heeft zijn eigen expertise en door deze expertise te combineren komen we stappen vooruit. Vanuit Securify ben ik blij daaraan bij te dragen’’, aldus Stammes.

Founders Sahin, Vaartjes en Koster: ‘’De afgelopen 4 jaar zijn we als Securify flink gegroeid. Kees heeft hierin een grote rol gespeeld en de basis voor groei gelegd. Kees is een echte verbinder op meerdere niveaus, van techneuten tot management. Dit helpt hem in zijn nieuwe rol als Managing Director. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat hij samen met ons het bedrijf naar een nog hoger niveau gaat tillen. En een mooie stap om Sahin zo ook de ruimte te kunnen bieden om meer focus te leggen op zijn andere passie: Threat Fabric’’.

Over Securify

Securify helpt organisaties met het identificeren, verhelpen en voorkomen van technische beveiligingsrisico’s door middel van pentesten, red teaming opdrachten en agile code reviews.
De focus ligt hierbij op het zo effectief mogelijk beveiligen van de (grootste) business risico’s. Op basis security roadmaps wordt code, (mobiele) applicaties, infrastructuur en de organisatie op een zo optimale manier beveiligd. Veel bedrijven – van start-ups tot grote banken – vertrouwen al jaren op Securify om hun systemen en (mobiele) applicaties goed te beveiligen. Met honderden penetratietesten en code reviews per jaar helpt het Securify team mee om de gegevens van miljoenen Nederlanders goed te beveiligen. Daarnaast wordt met Securify Inline invulling gegeven aan onze innovatieve visie op applicatiebeveiliging van (business) kritieke systemen. Securify’s unieke aanpak stelt ontwikkelteams in staat om continu, aantoonbaar en veiliger software te leveren op Agile snelheid waarbij security niet blokkerend werkt. Wil je meer weten? Kijk dan op: https://www.securify.nl

Vragen of feedback?