Solvinity neemt meerderheidsbelang in Securify

Amsterdam, 6 september 2021 - Solvinity, leverancier van Secure Managed IT Services, maakt vandaag een strategische samenwerking bekend met Securify, specialist in agile security, pentesting en red teaming. Securify blijft als zelfstandige onderneming opereren onder Solvinity, dat een meerderheidsbelang verwerft.

Securify is een Nederlandse cybersecurity-specialist. Het bedrijf beschikt over een focusteam van zeer ervaren security-experts, waarmee het beveiligingsbeleid van een breed spectrum van grote Nederlandse en internationale organisaties uitvoerig wordt getest. Daarnaast assisteert Securify agile development teams bij de ontwikkeling van veilige applicaties.

Hans van den Broek, CEO van Solvinity, is zeer gelukkig met de nieuwe samenwerking, die logisch voortvloeit uit de Solvinity bedrijfsstrategie.

"Als provider van Secure Managed IT Services hebben wij al vele jaren een heel solide reputatie als het gaat om goede en veilige dienstverlening. Onze strategische samenwerking met Securify stelt ons nu in staat verder te groeien door nieuwe security services aan te bieden. De agile security initiatieven van Securify sluiten bijvoorbeeld uitstekend aan bij onze eigen DevSecOps diensten. Andersom kunnen klanten van Securify hun voordeel doen met Platform as a Service diensten die Solvinity aanbiedt op het gebied van cloud transformation, application management en user services."

Cengiz Han Sahin, mede-oprichter van Securify:

"Deze samenwerking biedt heel veel voordelen en stelt ons in staat onze sterke groei en ambities stevig door te zetten. Beide partijen brengen slagkracht, kennis, resources en dienstenportfolio’s in deze samenwerking die elkaar enorm kunnen versterken. Solvinity weet zich al jaren te onderscheiden en is op security-vlak ook echt een topspecialist. Door ons dienstenportfolio samen te brengen en verder uit te bouwen, verwachten we onze klanten uiteindelijk op alle fronten een veilige digitale omgeving te kunnen garanderen.”

David Vaartjes, mede-oprichter van Securify:

"Dit is niet alleen geweldig nieuws voor iedereen binnen Securify en Solvinity, maar vooral ook voor onze klanten en al die organisaties die snel én aantoonbaar veilig willen blijven innoveren. Ik zie dit als een prachtige stap in onze missie om beveiliging van A tot Z centraal te verzorgen.”

Securify werd opgericht door Yorick Koster, Cengiz Han Sahin en David Vaartjes. Vaartjes zal, samen met Kees Stammes, die eerder dit jaar als Managing Director werd aangesteld, Securify blijven besturen. Cengiz Han Sahin, voormalig mede-bestuurder, blijft verbonden als Research Director en zal zowel Securify als Solvinity van strategisch advies blijven voorzien. Hij gaat zich daarnaast samen met Yorick Koster richten op de ontwikkeling van een ander bedrijf van de founders dat zich richt op mobile payment fraud protection and threat intelligence.

Over Solvinity

Solvinity levert Secure Managed IT voor organisaties met hoge beveiligingseisen. Met innovatieve oplossingen in de public, private en hybrid cloud, outsourcing, managed hosting en de Lango werkplek, ondersteunt Solvinity bedrijven en organisaties in hun digitale transformatie. Daarnaast levert het bedrijf CI/CD, containertechnologie en ‘Stretched’ DevSecOps oplossingen voor softwareontwikkelaars. Solvinity onderscheidt zich op het gebied van cybersecurity met certificeringen volgens (inter)nationale normen als ISO 27001, ISO 14001, ISO 9001, PCI/DSS en is als eerste managed service provider SOC 1 en 2 gecertificeerd over de private én Azure cloud. Solvinity levert aan onder andere (rijks-)overheid, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeenten en de financiële en zakelijke dienstverlening, waaronder Translink (OV-chipkaart), TNO, ING, Ahold en ONVZ. Solvinity heeft 300 medewerkers en vestigingen in Amsterdam, Assen, Amersfoort en Den Bosch. In 2020 haalde het bedrijf een jaaromzet van 50 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.solvinity.nl, of volg Solvinity op LinkedIn en Twitter.

Over Securify

Securify helpt organisaties met het identificeren, verhelpen en voorkomen van technische beveiligingsrisico’s door middel van pentesten, red teaming opdrachten en security code reviews. De focus ligt hierbij op effectieve beveiliging tegen de grootste bedrijfsrisico’s. Op basis van security roadmaps worden code, (mobiele) applicaties, infrastructuur en de organisatie als geheel optimaal beveiligd. Veel bedrijven - van start-ups tot grote banken - vertrouwen al jaren op Securify om hun systemen en (mobiele) applicaties goed te beveiligen. Met honderden penetratietesten en security code reviews per jaar helpt het Securify team de gegevens van miljoenen Nederlanders goed te beveiligen.

Daarnaast voorziet Securify in een innovatieve visie op applicatiebeveiliging van (bedrijfs) kritieke systemen. De unieke aanpak van Securify Inline stelt ontwikkelteams in staat continu, aantoonbaar en veiliger software te leveren op agile snelheid waarbij security niet vertragend werkt. kijk voor meer informatie op www.securify.nl.

Voor meer persinformatie:

Solvinity Persdesk: Karin van Geelen +31 (0)23 555 34 24 solvinity@clarity.pr www.solvinity.nl

Vragen of feedback?