Securify benoemt Erik de Jong tot Strategic Advisor

Security-expert versterkt Securify met focus op portfolio-uitbreiding van preventieve securitydiensten

Amsterdam, 18 oktober 2022 – Per 1 januari 2023 verwelkomt Securify, expert in securitytesten en onderdeel van managed service provider Solvinity, Erik de Jong als Strategic Advisor. In deze rol gaat hij zich richten op het uitbouwen van cloud security-expertise en het opzetten van een nieuwe Cloud Business-unit. Daarnaast wordt hij, als onderdeel van het managementteam, medeverantwoordelijk voor strategie en innovatie binnen het snel groeiende Securify.

“We zijn enorm blij met Erik”, zegt Kees Stammes, Managing Director bij Securify. “Hij is een echte allrounder die zich bij GOVCERT en Fox-IT bewezen heeft. Met zijn kennis van de markt kunnen we naar een leidende positie in preventieve security toewerken. Daarnaast zal Erik met Securify meer naar buiten treden, zodat een breder publiek onze kwaliteiten leert kennen.”

Erik heeft ruim 25 jaar expertise in informatiebeveiliging bij overheid en bedrijfsleven opgedaan, onder meer bij GOVCERT (voorloper van het NCSC), waar hij aan de wieg stond van het nationaal cybersecuritybeeld dat dreigingen op nationaal niveau analyseert en duidt. Daarvoor richtte hij zich bij Fox-IT tien jaar lang op het vormgeven van incident response, een tak van sport die destijds nog in de kinderschoenen stond.

"Securify is een dynamisch bedrijf met diepgaande expertise dat organisaties weerbaarder maakt”, aldus Erik de Jong. “In deze periode van sterke bedrijfsgroei wil ik graag zowel de dienstverlening als toegevoegde waarde voor klanten naar een hoger niveau helpen tillen. Dit geldt ook voor de samenwerking met Solvinity, waarbij het portfolio aan weerskanten veel potentie heeft om elkaar te versterken.”

Over Securify

Securify helpt organisaties met het identificeren, verhelpen en voorkomen van technische beveiligingsrisico’s door middel van (Scenario Based)Pentesten, red teaming opdrachten en security code reviews. De focus ligt hierbij op effectieve beveiliging tegen de grootste bedrijfsrisico’s. Op basis van security roadmaps worden code, (mobiele) applicaties, infrastructuur en de organisatie als geheel optimaal beveiligd. Veel bedrijven - van start-ups tot grote banken - vertrouwen al jaren op Securify om hun systemen en (mobiele) applicaties goed te beveiligen. Met honderden penetratietesten en security code reviews per jaar helpt het Securify team de gegevens van miljoenen Nederlanders goed te beveiligen.

Daarnaast voorziet Securify in een innovatieve visie op applicatiebeveiliging van (bedrijfs) kritieke systemen. De unieke aanpak van Securify Inline stelt ontwikkelteams in staat continu, aantoonbaar en veiliger software te leveren op agile snelheid waarbij security niet vertragend werkt. kijk voor meer informatie op Securify.

Vragen of feedback?