(Dutch) UWV / CIP - Themamiddag Internet of Things

Op 19 juni werd dit jaar een eerste themamiddag over Internet of Things georganiseerd. De belangstelling bleek overweldigend. Het smaakte zeer duidelijk naar meer.

De samenleving digitaliseert sneller dan we bij kunnen houden. Dit biedt kansen maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waarvan we de omvang nog niet kunnen overzien. Maar we moeten er wel wat mee!

Op woensdag 31 oktober 2018 organiseert het CIP opnieuw een special rond het thema Internet of Things en Veilige Software. Deze keer zijn nieuwe interessante sprekers uitgenodigd om hun visie over Internet of Things met jou te delen. Vraagstukken en onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Internet of Things biedt de markt enorme kansen om producten veelzijdiger en gebruikersvriendelijker te maken, maar apparaten zitten vol met bugs!
  • Is het een illusie dat we chips, operating systems en software stacks veilig krijgen?
  • Vereist introductie van Internet of Things anders denken over privacy en security?
  • Ontstaan er nieuwe risico's in een 'connected world'?
  • Hoe ontdek je zwakke schakels in de security van apparaten?
  • Wat biedt jou hulp bij het omgaan met Internet of Things?

Er is verder voldoende ruimte voor interactie met de sprekers. Stel je vragen en geef je mening. We helpen daarbij elkaar onze inzichten aan te scherpen.

Wat komen de sprekers ons vertellen

David Vaartjes en Remco Vermeulen (Securify):

Tijdens onze demonstratie laten wij stap voor stap zien hoe wij een populair IoT device hebben onderzocht. Van aanschaf tot het identificeren en misbruiken van diverse lekken om het device op afstand volledig over te nemen. En onze ervaringen met het melden en opgelost krijgen van onze bevindingen door de leverancier (Western Digital). Een belangrijk verschil met webapplicaties (op server) en IoT-applicaties (op client), is dat de onderliggende code op het IoT-device staat en dus door onderzoekers/hackers kan worden ingezien. Vanuit daar kunnen beveiligingsvraagstukken vervolgens veel effectiever worden vastgesteld. Subtiele code-fouten die van buitenaf niet/nauwelijks vindbaar zijn, kunnen zo toch redelijk snel worden blootgelegd.

Programma

12:00 – 12:55 Ontvangst met broodjes
12:55 – 13:00 Opening door Walter van Wijk
13:00 – 13:45 Internet of Things: De lusten èn de lasten
Presentatie door Henk Schepers (Philips).
13:45 – 14:30 Internet of Things Privacy & Security - Don't spook your customers and don't kill them
Presentatie door Jan-Jan Lowijs (Deloitte).
14:30 – 14:50 Pauze
14:50 – 15:35 From day zero to zero day exploit for Western Digital My Cloud Device
Demonstratie van een onderzoek van een IoT device door David Vaartjes en Remco Vermeulen (Securify).
15:35 – 15:50 Whitepaper Internet of Things
Presentatie door een IoT-werkgroep lid.
15:50 – 16:00 Afsluiting
CIP-evenementen, CIP-actueel en evaluatie.
16:00 – 17:00 Netwerkborrel met een hapje en een drankje

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 31 oktober 2018 van 12:00 tot 17:00 uur bij UWV Hoofdkantoor, La Guardiaweg 116, 1043 DL Amsterdam, gebouw D, 23e etage, zaal Het Plein.

Graag aanmelden per mail bij Tady Slebioda. Na aanmelding ontvang je een ontvangst-/inschrijvingsbevestiging. Wij raden aan snel te reageren, want vol is vol.

Bij deelname aan deze bijeenkomst wordt registratie aangeboden ten behoeve van Permanente Educatiepunten. Een verklaring van deelname wordt korte tijd na afloop per e-mail toegestuurd.

Helaas zijn er geen parkeerplaatsen te reserveren. Wij raden aan te parkeren bij de zeer nabij gelegen P + R Amsterdam Sloterdijk.

Graag tot ziens op 31 oktober 2018!

Questions or feedback?